HomeMamaChoc beroperasi sekitar Keramat Kuala Lumpur. Sesiapa yang berminat ingin membuat tempahan untuk coklat maupun kek bolehlah menghantar email nmmz75@yahoo.com

atau sms ke 019.2308058

Tuesday, February 23, 2010

Coklat Ala Daim


Haa.... kalau dulu dengar je orang nak ke Langkawi, mesti sibuk nak kirim coklat DAIM, almaklumlah murah kat sana. Haaa....mari kita tengok gambar coklat ala-ala DAIM ni. Rasanyer not bad....kata anak-anak mamachoc memang macam daim.

Monday, February 22, 2010

Bekas Coklat bentuk LOVE




Bekas Coklat dan dipenuhi oleh coklat-coklat berbentuk abjad. Sesuai juga dibuat hantaran bagi perkahwinan ataupun pertunangan. Tapi ini hanya suka-suka.


Coklat berinti


Milk Chocolate with Vanilla


White Chocolate with Rasperry


White and Milk Chocolate with filling by Peanut Butter dan Rasperry.


Dark chocolate with gianduja


COklat Crunchy




Contoh-contoh packaging


5 biji


6 biji

9 biji

12 biji (4 jenis inti)


Friday, February 19, 2010

Contoh-contoh packaging


3 cavities - RM 5.00


4 cavities - RM 6.00

12 cavities - RM 15.00


Coklat Jualan Harian

Coklat 2 jenis ni memang kena buat hari-hari sebab kawan2 anak mamachoc nie selalu je order, memang larislah...nak-nak "white coklat" pulak...tapi klau dewasa biasanya x suka sangat "white coklat" ni sebab manis. Ada lagi satu jenis coklat, 1 Malaysia pun mesti buat hari-hari.


Thursday, February 18, 2010

Wednesday, February 17, 2010

Truffles


Kulit truffle yang ini pun sama dengan yang bawah cuma selepas gentel inti rasperry dan dicelupkam ke dalam coklat lalu digolek di atas almond nip.

Kulit truffle ini saya buat dengan campuran 2 jenis compound, peanut butter dan biskut wafer. Intinya ialah french vanila dan digentel bulat lalu di golek-golekkan di atas almond nip.

Rose hijau putih



Kelonsong coklat ros ini dibuat dari campuran coklat, hazelnut paste dan biskut wafer dan berintikan french vanila dan rasperry.

coklat kanak-kanak





Coklat ini rasanya sama jer, cuma didatangkan dengan bentuk bar dan bear. Ini adalah camputan coklat, peanut butter dan cornflakes diramas-ramas halus.

Monday, February 15, 2010

Lollichoc Kesukaan Kanak-kanak






Gambar tak berapa clear coz pakai camera hphone je. Dan 1 Malaysia lak dah patah, tak sempat nak gambil yang elok sebab yang elok dah kena makan.