HomeMamaChoc beroperasi sekitar Keramat Kuala Lumpur. Sesiapa yang berminat ingin membuat tempahan untuk coklat maupun kek bolehlah menghantar email nmmz75@yahoo.com

atau sms ke 019.2308058

Tuesday, November 29, 2011

Kek Lapis Cheese Pesona



Kek ini dibuat pada 22 November 2011 sempena menyambut besday anak lelaki sulung.....Hepi besday to my son, semoga di berkati dan dipermudahkan segala-galanyer...terutama sekali dalam menghafal al-quran.
Kek Karamel



Kek Karamel percubaan pertama, x sampai sejam dah habis pun kek ini.....memang rasanyer seperti ais krim je.....ari tu gak saya bancuh lagi satu kek ini.....senang dibuat dan sedap...

Friday, June 3, 2011

Mini Handbeg Channel

Sebenarnya dah lama dok teringin nak buat kek handbeg ini tapi asyik x jadi je....almaklumlah penyakit M senantiasa melanda orang2 seperti saya ni kan..... tpi bersyukur gak akhirnya menjadi gak sebuah handbeg yg nampak kerastangan. Next time will try again.


Wednesday, June 1, 2011

Roti Paung

Pagi tadi sempat mencuba resepi roti paung.....emmmm memang sedap. Gebu, manis dan lemak. Sangat sesuai buat cicah dengan air panas (teh, nescafe or kopi).....belum sempat snap gambar dah pun nak habis.....tapi akhirnya dapat gak snap balancenyer....

Thursday, May 26, 2011

Shortbread


Tempahan untuk Hari Raya dan semasa. RM25

Monday, May 16, 2011

Dragon Ball Lagi

Selamat Pengantin Baru ustaz Firdaus dan isteri.


Wednesday, May 4, 2011

kek untuk makan-makan

Kek Coklat tanpa telur....buat utk makan-makan tapi rupanyer sungguh buruk....hehehehe

Tuesday, May 3, 2011

Dragon Ball Lagi

 Dragon ball berintikan cheese dan peanut butter.....ummm sedap. Hujung minggu busy dengan tempahan dragon ball. alhamdullillah.

Wednesday, April 27, 2011

Rencah Asam Pedas



Sekarang HomeMamaChocz telah mengeluarkan produk baru tapi tidak melibatkan langsung bahan coklat. Masakan Asam Pedas merupakan dish yang utama untuk family kami dan juga menu asam pedas jugalah selalu dihidangkan untuk para tetamu yang datang berkunjung kerumah dan mendapat pujian (ni angkat bakul sendiri) jadi saya pun membuat rencah asam pedas untuk di komersialkan....harap2 mendapat sambutan.  Rencah Asam Pedas ini senang dan sangat sesuai untuk wanita-wanita yang bekerja, cuma tambahkan air dan lauk kegemaran (ayam, ikan dan daging) mereka dan jika ingin menambahkan kesedapan cuma masukkan bendi, tomato dan lobak asin. Rencah ini juga boleh dimakan begitu saja bersama nasi putih yang panas....ummmm pasti terangkat. Bagi pelajar-pelajar yang tinggal di asrama boleh juga menikmati asam pedas dgn hanya menambahkan air panas dan lauk yg telah masak. Rencah ini tidak mengandungi bahan pengawet dan perasa. InsyaALLAH sedap, cepat dan selamat.


Friday, April 22, 2011

Strawberi sponge

Kek Strawberi Sponge with blueberi filling dan cream cheese with fresh cream frosting....."Happy Birthday to My beloved Sister. Semoga panjang umur, murah rezeki dan berjaya dalam apa jua yang diimpikan.....selamat menjamu selera



Monday, April 18, 2011

Dragon Ball

Ini Dragon Ball yang ditempah oleh rakan my hubby....Thank you to Seri dan Dr. Astuty....next time leh laah tempah lagi....yang berfillingkan blueberry, kaya dan jem strawberi....diharap berpuas hati.

Thursday, April 7, 2011

Kek Besday

Dah lama rasa bercuti dari membuat kek....So today saya uploadkan kek besday anak saya...Nur'Ain Syafiqah. Kek sponge vanilla dengan filling blueberi dan cream cheese....ummmm sedapp.