HomeMamaChoc beroperasi sekitar Keramat Kuala Lumpur. Sesiapa yang berminat ingin membuat tempahan untuk coklat maupun kek bolehlah menghantar email nmmz75@yahoo.com

atau sms ke 019.2308058

Saturday, October 30, 2010

Cup Cakes



Cup Cakes Carrot Walnut with Cream Cheese ni di order oleh kawan kakak saya yang hendak dibuat hantaran perkahwinan adik iparnya, semoga mereka sekeluarga berpuas hati, sebab ni jugalah percubaan pertama saya dalam membuat cupcakes. Dan terima kasih juga saya kepada Kak Ida "Merpati66" sebab telah memberikan cup pada waktu malam, kalau x jenuh gak saya nak cari kat mana kan? almaklumlah "amator" kalau dah pro rasanyer pagi pun sempat gak kan?.....Terima kasih.

Kek Fondant

Ini kek cubaan je....buat utk makan-makan je.

Coklat

Dah lama x buat coklat kan...sbb sibuk sangat dengan kek-kek....jadi minggu ni terpaksalah buat balik coklat sebab ada orang minta suh buatkan....

 



Sunday, October 24, 2010

Kek Fondant




Kek fondant ini dari kek karot walnut berukuran 8" dan 7". Tema Maroon dan Silver.

Blueberry Cheese


Petang-petang minggu makan blueberry cheese sedappp gak....lagipun resepi ni mudah je...x yah nak bakar2...tapi bagi saya sedap lagi yang bakar...compare to this. hehehe...apa-apa pun tetap makan gakkkk ummm yummy...yummy nyamm nyamm

Friday, October 22, 2010

Kek Karot Walnut


Kek Karot Walnut dengan buttercream dan editable image...

Moist Choc Cake



Moist Choc Cake

Kek Cheese Peach


Japannesse Cotton Cheese Kek with peach sauce.....

2 tingkat kek

Percubaan membuat kek 2 tingkat tapi.....uhhhh x lawa sungguh, x pe akan ku perbaikinya nanti. Kek bawah tu kek prune...rasanyer best...nyummmy

Thursday, October 14, 2010

Steam Buttercream



Kek Japanesse Cotton Cheese with Steam Buttercream - pertama kali buat, tengoklah senget benget je...deco pun x cantik lagi....hehehe tapi seronok gak tengok kan......

Wednesday, October 6, 2010

Kek Bantal

Dah seminggu berangan-angan nak try buat kek yang decoration nyer cantik2...almaklumlah sekarang ni kan macam-macam jenis deco kek yang cantik...so saya pun teringin lak juga tapi yang sebenarnya saya ni bukanlah pandai dalam bab-bab nak buat kek...tp di sebabkan semangat nak try ni kuat jadi bertanyalah sikit-sikit (kalau boleh nak tya banyak tpi takut kawan2 marah lah pulak) dengan kawan homechoc. Dengan peralatan yg tiada saya main bantai je....janji saya puas ati.  Ni lah hasilnya....x lah cantik...




Saturday, October 2, 2010

Brownies Cheese

Coklat cheese brownies dengan pecan dan Walnut
32 cm x 32cm RM90